Εάν ετοιμάζεσαι να ενταχθείς/επανενταχθείς στην αγορά εργασίας, στο θεματικό αυτό κατάλογο θα βρεις πληροφορίες που μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό σου το εγχείρημα, όπως βασικές οδηγίες για το πώς προσεγγίζουμε την αγορά εργασίας, αλλά και εξειδικευμένες οδηγίες για τη διαχείριση του βιογραφικού σημειώματος, της συνοδευτικής επιστολής, της συνέντευξης επιλογής κ.λπ. Οι πληροφορίες αυτές μπορούν να αποτελέσουν μια πρώτη ενημέρωση για όσους αναζητούν εργασία.

Για μια πιο ολοκληρωμένη υποστήριξη σε αυτό το στάδιο θα ήταν καλό να απευθυνθείς σε ένα Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού - Σταδιοδρομίας, σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς. Πληροφορίες για δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας μπορείς να βρεις εδώ.

Ενημέρωση σχετικά με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα μπορείς να βρεις στη Διαδικτυακή Πύλη του ΟΑΕΔ καθώς επίσης και για θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Επίσης, κενές θέσεις εργασίας ανακοινώνονται απο τα Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων και ΤΕΙ καθώς και από άλλους φορείς και ιστοτόπους τους οποίους μπορείς να βρεις εύκολα αναζητώντας στο διαδίκτυο. Αναφέρονται ενδεικτικά οι:

www.kariera.gr

www.skywalker.gr 

www.proslipsis.gr 

www.diorismos.gr

www.proson.gr