Εκτύπωση

Η πρόσκλησή σου να συμμετέχεις σε συνέντευξη επιλογής είναι μια θετική εξέλιξη στην προσπάθειά σου για την εύρεση εργασίας και δείχνει ότι ο εργοδότης αξιολόγησε θετικά τα στοιχεία που αναφέρονται στο βιογραφικό σου. Αυτό το γεγονός θα πρέπει να σε γεμίζει αισιοδοξία και θετική διάθεση αλλά παράλληλα θα πρέπει να είσαι προσεκτικός/ή κατά τη διάρκεια της σύντομης συνάντησης με τον εργοδότη καθώς θα έχεις πολύ λίγο χρόνο για να επιβεβαιώσεις την αρχική θετική του αξιολόγηση.


O εργοδότης θέλοντας να διερευνήσει τα προσόντα σου και να κρίνει την καταλληλότητά σου για τη θέση εργασίας θα σου υποβάλλει διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τις επαγγελματικές του εμπειρίες. Προετοίμασε πραγματικά παραδείγματα, από την σπουδαστική και επαγγελματική σου πορεία που αποδεικνύουν αυτά που λες ότι διαθέτεις. Προσπάθησε να είσαι όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμος έχοντας στο νου σου ότι δεν είναι η τελευταία επαγγελματική ευκαιρία της ζωής σου, όσο ενδιαφέρουσα κι αν είναι η συγκεκριμένη εργασία. Να θυμάσαι, έχοντας πάντα ευγενική και σοβαρή συμπεριφορά, ότι έχεις το δικαίωμα να κάνεις ερωτήσεις για τη θέση εργασίας που σου προσφέρεται. Όσον αφορά στις πιθανές ερωτήσεις που θα σου υποβληθούν στη διαδικασία της συνέντευξης δεν είναι δυνατόν να εξαντλήσουμε εδώ όλα τα παραδείγματα ερωτήσεων με τις «σωστές» απαντήσεις, καθώς ο κάθε εργοδότης κάνει διαφορετικές ερωτήσεις με βάση τις απαιτήσεις της θέσης, ενώ η "αποστήθιση έτοιμων απαντήσεων" δεν είναι πλέον ο ενδεδειγμένος τρόπος, διότι κάτι τέτοιο γίνεται κατανοητό απο τον εργοδότη και δεν συμβάλει στην θετική αξιολόγησή σου, αντιθέτως μπορεί να αξιολογηθεί πολύ αρνητικά.

Προετοιμάσου λοιπόν έχοντας στο νου σου τις παρακάτω γενικές οδηγίες και απάντησε με ψυχραιμία και ευγένεια σε κάθε πιθανή ερώτηση.