Σπουδές-Εργασία στην Ευρώπη

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διευκολύνει την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών της για εκπαιδευτικούς ή επαγγελματικούς σκοπούς. Όταν μιλάμε για κινητικότητα αναφερόμαστε στη μετάβαση και διαμονή στο εξωτερικό ή σε έναν διαφορετικό τόπο από τον τόπο διαμονής μας για λόγους που σχετίζονται με την εκπαίδευση, την εργασία, τον εθελοντισμό, την απόκτηση ή βελτίωση της γνώσης μιας ξένης γλώσσας, την πρακτική άσκηση, την έρευνα κτλ.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ξεχωριστή εμπειρία η οποία θα πρέπει να οργανωθεί σωστά προκειμένου να έχεις τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη. Η κινητικότητα σε χώρες της ΕΕ μπορεί να σε βοηθήσει να αναπτύξεις νέες δεξιότητες και γνώσεις, να αυξήσεις την επαγγελματική σου ετοιμότητα και να αναβαθμίσεις τα προσόντα σου. Η μετακίνηση στο εξωτερικό σε ένα άγνωστο περιβάλλον με μια άλλη γλώσσα και πολιτισμό είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή ενός ατόμου που χρειάζεται συστηματική προετοιμασία και πληροφόρηση και πάνω απ’ όλα αυτογνωσία και αποτελεσματική παρουσίαση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων σου.

Δεν χρειάζεται να είσαι εξειδικευμένος επαγγελματίας ή να μιλάς άπταιστα ξένες γλώσσες για να μετακινηθείς σε μια άλλη χώρα της Ευρώπης, εξάλλου πηγαίνεις στο εξωτερικό για να μάθεις!

Ενημερώσου για εκπαίδευση, εργασία, συμβουλευτική σταδιοδρομίας, υγειονομική περίθαλψη, κοινωνική ασφάλιση κλπ στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναζήτησε αυτό που σου ταιριάζει!


Card image cap

Δίκτυο Euroguidance

Μάθετε Περισσότερα
Card image cap

Πρεσβείες Χωρών

Μάθετε Περισσότερα
lobed